Bérlakásokat építtet a tatai önkormányzat

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tatán 14 bérlakást építtet a helyi önkormányzat, a beruházást az Első Magyar Bérlakásépítő Kft. végzi el - tájékoztatta a település polgármestere kedden, az épület alapkőletétele után az MTI-t.

A társaság korábban egy másik helyszínen már 24 lakást felépített, beruházásuk teljes összege megközelíti a félmilliárd forintot - tette hozzá Michl József (Fidesz).

A lakások bérlőinek kijelölési joga az önkormányzaté, a lakók később megvásárolhatják az ingatlant. Az értékesítést a 3. évben kezdik meg és az építés utáni 13. évig folytatják. Ha az adott évben a lakók nem vásárolnak, az önkormányzat legalább egy lakást megvesz - mondta a polgármester.

Rámutatott arra: a konstrukció előnye, hogy olyan emberek is saját lakáshoz juthatnak, akik jelenleg csak albérletet vállalhatnak. Közlése szerint a társaság mindkét telket az önkormányzattól vásárolta.

Az Első Magyar Bérlakásépítő Kft. négy éve jelent meg a lakáspiacon, az idén már 216 lakást építettek, a beruházások értéke meghaladja a hárommilliárd forintot - mondta el az MTI-nek a társaság stratégiai igazgatója.

Bogdán Zsolt közölte, hogy eddig Körmenden, Nőtincsen és Sárospatakon építettek halasztott értékesítésű bérlakásokat, átadás előtt állnak beruházásaik Várpalotán és Pomázon, s várhatóan építkezéseket kezdenek Debrecenben, Kaposváron, Kecskeméten és Pécsett.

Cikkajánló:

$$2273$$

$$2272$$

$$2271$$