Folytatja az ORCO a Váci1 irodaház építését

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Folytatódik a Váci1 irodaház - a tőzsde volt épület - átépítése, amely 2011 tavaszára el is készülhet, miután fél év felfüggesztés után sikerült megállapodni a Unicredit Bankkal a 46 millió eurós hitelről - mondta Kalapács Kornél az Orco Property Group magyarországi vezetője kedden sajtótájékoztatón.

Az Orco másik budapesti projektjét a Párizsi Nagyáruházat is a Unicredit Bank finanszírozta mintegy 17 millió euróval. A Szervita téri parkolóház átépítésére azonban 2011-ig nem kerül sor - mondta az ingatlanfejlesztő magyarországi vezetője.

A tájékoztatón nem kaptak választ a sajtó képviselői a Divatcsarnokból lett Párizsi Nagyáruház és a Váci1 projekt teljes beruházási költségére. Az ingatlanszakértők többször megjelent becslése szerint a válság óta a bankok legfeljebb a teljes beruházás 70 százalékát finanszírozzák.

A Párizsi Nagyáruház alsó két szintjén elhelyezkedő kereskedelmi területeket bérbe adta az Orco, viszont a felette lévő, ötszintes, 3.600 négyzetméteres irodaterületre még nem kötöttek szerződést. Az iroda kínálati bérleti díja 13-20 euró négyzetméterenként és havonta. A kereskedelmi terület fajlagos bérleti díját nem árulta el Kalapács Kornél.

A Váci1 projekt kereskedelmi területeinek a bérleti díja 15-200 euró közötti, és eddig 20 százalék kelt el előbérletben. Előrehaladott tárgyalásokat folytat az Orco további 20-25 százalék bérbe adására. Itt 10 ezer négyzetméter bérbe adható felület áll rendelkezésre.

Cikkajánló:

$$2272$$

$$2271$$

$$2270$$