A nagybányai Gold Plaza nagy részét már kibérelték

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Jövő ősszel megnyílik Romániában, Nagybányán a Gold Plaza Bevásárló- és Szórakoztató Központ, a 30 ezer négyzetméteres bérbe adható terület mintegy 70 százalékára már talált bérlőt a 100 millió eurós beruházás fejlesztője, a Futureal Csoport - közölte Tatár Tibor, a Futureal Development Zrt. vezérigazgatója csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.

A bérleti díjak Romániában a válság előttihez képest 20-30 százalékkal csökkentek, így a nagy bérlők havonta és négyzetméterenként 12-15 eurót fizetnek a kereskedelmi területért. A közepes bérlők díja 18-25 euró, míg a kis felületet bérlők 25 eurónál több bérleti díjat fizetnek négyzetméterenként. A Gold Plaza egyik nagy bérlője a Cora.

A Futureal magyarországi futó kereskedelmi fejlesztése a Corvin Sétányon hamarosan elkészülő Corvin Atrium. Ennek a fedett részét a francia Klépierre cég egy forward sale (elkészülés előtti) tranzakció keretében vásárolta meg, így a bérbeadás az ő feladata. A sétány nyitott részén készülő üzletek bérbeadását a jövő tavasszal kezdi a Futureal. A bérleti díjat azért nehéz meghatározni, mivel kevés a frissen bérbe adott terület - mondta Tatár Tibor.

Az MTI korábbi információja szerint a volt Budai Skála helyén nemrég átadott Allee-ban a kereskedelmi területek átlagos bérleti díja 25 euró/négyzetméter. A földszinti - értékesebb területek - bérleti díja viszont 60-100 euró négyzetméterenként. Az irodákat 12 eurós négyzetméterenkénti áron kínálták az átadás előtt.

A Futureal 250 millió eurós kereskedelmi fejlesztést tervez Budapest XI. kerületében - Újbudán - az Etele téren. A 4-es metró végállomásánál 40 ezer négyzetméter bérbe adható terület készülhet el 2013-ra.

Cikkajánló:

$$2276$$

$$2275$$

$$2274$$