Beruházásra készül a Grupo Milton

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Golfpályát, lakásokat, szállodát, gimnáziumot, de mindenekelőtt elkerülő utat kíván építeni 130 hektáron a Pest megyei Pátyon a spanyol tulajdonban lévő Grupo Milton Zrt. - mondta Mervó József vezérigazgató kedden sajtótájékoztatón Budapesten.

Páty lakosainak jövő februárban népszavazáson kell megerősíteniük a szabályozási tervet, amely tartalmazza a tervezett beruházást is - közölte Bognár András polgármester. A Grupo Milton - mint a vezérigazgató elmondta - kötődik Pátyhoz, 30 projekt cége itteni bejegyzésű.

A tervezett projekt első fázisa egy olyan elkerülő út megépítése, amelyen Telki és Páty lakosai közvetlenül kijuthatnak az M1 autópályára. A fejlesztő által finanszírozott út 3 milliárd forintba kerül. Az elkerülő út területét az önkormányzat fogja kisajátítani.

A 130 hektáros területből 65 hektáron lesz a 18 lyukú golf pálya. A többi részen 1.500 társasházi lakás, 300 villa, gimnázium és egészségügyi létesítmény is épül, a teljes beruházási összeget még korainak tartotta megnevezni a vezérigazgató. A fejlesztési terület jelenleg két magánszemély tulajdonában van, de a fejlesztőnek elővásárlási joga van rá.

A sajtótájékoztató apropója az volt, hogy a környező települések tiltakoznak a tervezett fejlesztés ellen. Miután a szabályozási terv elkészítésében ügyfélként vesznek részt, akadályozni tudják a folyamatot. Ezért - hogy a szándékát megerősítse - határozott úgy Páty képviselőtestülete, hogy helyi népszavazást ír ki a szabályozási tervről.

Ha a lakosság nem erősíti meg a fejlesztést, akkor annak egy jóval szerényebb változata valósul meg. A fejlesztési terület jelenleg is sport besorolású, de a lakásokkal és az egyéb építményekkel ki kell egészíteni, ezért szükséges az új szabályozási terv.

Cikkajánló:

$$2283$$

$$2282$$

$$2281$$