Sokmilliós ingatlancsalás a fővárosban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A valódi tulajdonos szerepét eljátszva próbáltak meg eladni egy ingatlant a fővárosi XII. kerületében, a rendőrség eddig két nőt fogott el, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett az üggyel kapcsolatban - közölte Varga Attila, a BRFK gazdaságvédelmi főosztálya vagyonvédelmi osztályának vezetője csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Múlt pénteken érkezett bejelentés egy ingatlanforgalmazó cég vezetőjétől, aki az ingatlant szerette volna megvásárolni, de gyanúsnak találta a körülményeket. A rendőrség a bejelentést ellenőrizve ezt követően egy VII. kerületi közjegyzői irodán egy 54 éves nőt fogott el. A nő hamis személyigazolvánnyal próbálta meg a tulajdonos nevében értékesíteni az ingatlant.

Varga Attila közölte, hogy a nő tízezer forintért vállalta a tulajdonos szerepének eljátszását. Az ingatlan értéke 53 millió forint lett volna.

Az esettel összefüggésben még egy 19 éves nőt fogtak el egy XVI. kerületi gyorsétteremben, mindkét nőt, akik büntetlen előéletűek, a bíróság előzetes letartóztatásba helyezett. A rendőrség még keresi az igazi megbízókat, akik az eset hátterében lehetnek.

Varga Attila kitért arra is, hogy tipikus elkövetési módról van szó, különösen nagy értékű ingatlanoknál jellemző. Évente több tucat eset fordul elő - mondta.

A sajtótájékoztatón Lisziné Bánföldi Judit, a BRFK zseblopási alosztályának vezetője arról számolt be, hogy a rendőrség által indított akció során a hónapban eddig kilenc elkövetőt értek tetten. Nyolcan őrizetben vannak, egy elkövető pedig már börtönbüntetést kapott. A bíróság két előzetes letartóztatást rendelt el.

Cikkajánló:

$$2285$$

$$2284$$

$$2283$$