Családbarát résszel bővül a mórahalmi fürdő

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Uniós támogatással mintegy háromezer négyzetméteres családbarát szárnnyal bővül az Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő, a 880 millió forintos beruházástól a turisztikai szezonalitás csökkenését várják - közölte Nógrádi Zoltán, a homokháti kisváros polgármestere kedden.

A tervek szerint jövő szeptemberre megvalósuló beruházáshoz az önkormányzat 440 millió forint támogatást nyert a Dél-Alföldi Operatív Program pályázatán, az önerőhöz szükséges forrást pedig kötvénykibocsátással teremtette elő a város - mondta a politikus a fejlesztés ünnepélyes alapkőletételekor.

A kivitelező Ferroép Zrt. a következő hónapokban fedett gyermekfürdőt és szauna parkot hoz létre, ezzel a fürdő alapterülete 3 ezer négyzetméterrel, vízfelülete több mint 400 négyzetméterrel bővül - közölte a polgármester.

A fejlesztés nyomán a legkisebbeket többszintű kaland- és élménymedence, gyermek- és a bébi pancsoló, és két fedett csúszda várja majd. A szülők és nagyszülők kikapcsolódását termál ülőmedence,  kneipp-medence, jégkása kút és sokszínű szolgáltatást nyújtó szaunavilág garantálja majd - ismertette Nógrádi Zoltán. A megnövekedő gyógyvízszükséglet fedezésére egy tartalék termál kutat is fúrnak – tette hozzá.

A hatezer lelkes kisvárosban a fürdő bővítésével párhuzamosan zajlik a 2,7 milliárd forintból épülő négy csillagos Hotel Colosseum Konferencia és Wellness Szálló kivitelezése, valamint a háromszintes kistérségi járó beteg szakellátó központ kialakítása is.

Berta Zsolt, az önkormányzat turisztikai referense az MTI-nek elmondta: a mórahalmi fürdő tavaly 280 ezer vendéget fogadott, idén a látogatószám néhány százalékos bővülését várják. Bár az esztendő végén némi visszaesést tapasztaltak, a szakember bízik benne, hogy a szerb állampolgárok vízumkényszerének megszűnése tovább bővül a Vajdaságból érkező vendégek száma, és ez ellensúlyozza a kedvezőtlen folyamatokat.

Cikkajánló:

$$2297$$

$$2296$$

$$2295$$