A városközpont győzött a plázával szemben

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Visszavonta tegnap a zuglói Képviselő-testület azokat a korábban vékony többséggel megszavazott határozatokat, amelyeket Weinek Leonárd polgármester felfüggesztett, mert véleménye szerint nem szolgálta a helyi közösség érdekeit és megfelelő ellentételezés nélkül jelentős előnyökhöz juttatta volna a városközpont helyett plázát építeni szándékozó lengyel beruházót.

Hatályon kívül helyezte a zuglói képviselő-testület azokat a korábbi többségi határozatokat, amelyek előnytelen helyzetbe hozták volna a zuglói Önkormányzatot a Bosnyák téri városközpont megépítésére szerződött fejlesztővel szemben.

A Képviselő-testület a novemberi döntés óta negyedik alkalommal ült össze kedden a városközponttal kapcsolatos szerződés módosítását tárgyalni, "és most újabb, szimbolikus jelentőségű, közpolitikai kultúraváltó győzelem született a kerület érdekében" - fűzte hozzá Weinek Leonárd amellett, hogy örömét fejezte ki azért is, hogy a helyi civilekkel egyeztetett helyi értékvédelmi rendelet előkészületeit is jóváhagyta a testület, ami szintén a helyi értékek megőrzését segíti elő.

Folyamatos lesz az úszásoktatás Zuglóban

A Bosnyák téri beruházáshoz kapcsolódik a Csömöri úti tanuszoda sorsa is, amely 2006. nyári eladása óta teljes egészében a lengyel beruházó tulajdona. A Képviselő-testület a december 15-i ülésén úgy döntött, jövőre is folyamatosan biztosítja a zuglói gyerekek úszásoktatását és az ehhez szükséges pénzforrást a 2010-es költségvetésben.

Februárig így marad a piac

2010. február 28-ig mostani formájában működhet tovább a Bosnyák utcai szombati piac. A jövő februári ülésen döntenek arról, hogy márciustól milyen feltételekkel lehet egy őstermelői és biopiacot működtetni ugyanazon a helyen a jogszabályoknak és a kulturált, európai körülményeknek megfelelően.

Cikkajánló:

$$2300$$

$$2299$$

$$2298$$