A Bilfinger Berger megtarthatja az osztrák MCE-Gruppe vállalatot

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A második legnagyobb német építőipari konszern a Bilfinger Berger átveheti az osztrák MCE-Gruppe feletti ellenőrzést. Az EU-Bizottság engedélyezte az október elején versenyjogilag megtámadott felvásárlást - írja a Bilfinger Berger közleménye.

Az EU-Bizottság azonban feltételként szabta meg az MCE-Gruppe egy részegységének, a magasnyomású vezeték építő részlegnek az értékesítését. Az tevékenységi kör 36 millió eurós forgalmat bonyolít, az MCE-Gruppe teljes forgalma pedig 900 millió euró körül alakul.

A Linz-i székhelyű osztrák építőipari vállalat vételára 350 millió euró.

A Bilfinger Berger az osztrák vállalat megvásárlásával saját építőipari szolgáltató üzletágát kívánja tovább terjeszteni, ami már évek óta a legmagasabb nyereségkulccsal dolgozó tevékenységei közé tartozik. A következő pénzügyi évben a konszern forgalmának már több mint 50 százaléka támaszkodhat építőipari szolgáltatásokra.

Az MCE mintegy 6.500 főt foglalkoztat és 2008-ban 45 millió eurós üzemi (EBIT) eredményt ért el. A Bilfinger Berger 60 ezer alkalmazottat foglalkoztat világszerte, éves forgalma pedig meghaladja a 10 milliárd eurót.

Cikkajánló:

$$2312$$

$$2311$$

$$2310$$