Az idén kevesebb ingatlan kalapács alatt Németországban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tavalyhoz képest az idén két százalékkal csökkent a kényszerárverezések száma Németországban. 86.617 ingatlan került kalapács alá, míg értékben 1,8 százalékkal 15,11 milliárd euróra csökkent az árverésre kerülő ingatlanok forgalmi értéke.

Az árverésre került ingatlanok egyharmada magántulajdonban levő lakás, egyharmada családi-, vagy ikerház, több mint negyede ipari ingatlan. A maradék telek- illetve garázsárverés volt - áll az Argetra szakkiadó éves elemzésében.

Németország keleti tartományaiban erősen csökkenő az irányzat: a tavalyi évhez képest 6,4 százalék a mérséklődés. Ugyanakkor a legtöbb kényszerárverezésre Észak-Rajna-Vesztfáliában került sor az idén, 18.500-ra.     

Összehasonlításképp: az Egyesült Államokban, a Realty Trac ingatlanpiaci elemző 3,4 millió kényszerárverezést vár az idei év egészére, tavaly ezek száma 2,8 millió volt. Amerikai ingatlanpiaci szakértők szerint az amerikai lakóingatlan-piac válsága egyes elemzések szerint még legalább egy évig tart, és a kényszerárverezések hulláma a jövő év vége felé éri el tetőpontját. A Realty Trac szerint javulás csak 2011-től várható.

Cikkajánló:

$$2313$$

$$2312$$

$$2311$$