Támogatás városközpont fejlesztésére

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Egyenként 50 millió forintos uniós támogatást nyert városközpontjának fejlesztésére Zalakaros és Lenti - hangzott el szerdán, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Tanács (NYDRFT) zalakarosi sajtótájékoztatóján.

Baracskai József, az NYDRFT tagja közölte: Lenti a városháza energia-racionalizálással egybekötött, közel 70 millió forintos felújításához nyert 50 millió forintot a kisvárosi fejlesztések pályázatán. Ugyanebből a keretből Zalakaros az 59 millió forintért megvalósuló fürdősétány-felújításhoz, információs pont és elárusító hely építéséhez kapott szintén közel 50 milliós támogatást.

Mohácsi József, a térség szocialista országgyűlési képviselője elmondta: a zalakarosi fejlesztés az autóbusz-pályaudvar és a Gránit Gyógyfürdő közötti gyalogos és kerékpárút, valamint a környező zöldterület megújítását teszi lehetővé. A munkálatok márciusban kezdődnek és várhatóan májusra, az idegenforgalmi szezon kezdetére el is készülnek.

Szirtes Lajos, Zalakaros polgármestere arról számolt be, hogy a fürdőváros számos nyertes pályázatával egymásra épülő fejlesztéseket valósít meg, amelyek nemcsak közvetlenül idegenforgalmi területeket érintenek, de a szennyvízberuházással és az iskola-óvoda felújításával, valamint az újonnan kialakított bölcsőde építésével a helyben lakók életkörülményeit is javítják.

A polgármester az MTI kérdésére elmondta: a város idegenforgalmi adóból származó bevétele idén várhatóan nem csökken, sőt kissé meghaladja a tavalyi, 120 millió forintos összeget, a gazdasági válság hatása azonban megmutatkozik a magánberuházások elhúzódásában.

Cikkajánló:

$$2319$$

$$2318$$

$$2317$$