Négy ipari park épül Szabolcsban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Négy ipari park épül Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében; a befektetőket fogadó baktalórántházi, fényeslitkei, nagykállói és rakamazi gazdasági létesítmény kialakítására együttesen hétmilliárd forintot fordítanak a beruházók - tudta meg az MTI az érintett cégeknél, önkormányzatoknál.

Az új szabolcsi ipari parkok közül a Fényeslitke-Komoró között épülő 165 hektáros ipari-logisztikai befektetőhely lesz a legnagyobb, amely a záhonyi térség komplex gazdaságfejlesztési programja keretében, 4,4 milliárdos költségből készül el az év végéig. A területre már bejelentkezett az első beruházó is, az ukrán Vorskla Steel cégcsoport, amely 650 millió eurós (mintegy 170 milliárd forintos) befektetéssel 1.000 dolgozót foglalkoztató acélhengermű-gyárat szándékozik létrehozni, kiszolgáló szállítmányozási centrummal együtt.

Baktalórántházán közel egymilliárd forintos beruházással 18 hektáros ipari parkot alakítanak ki. A teljes termelői infrastruktúra kiépítése mellett 4.100 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot is létrehoznak, valamint kisvállalkozások befogadására úgynevezett inkubátorházat építenek, szolgáltató létesítményekkel. A gyártócsarnok birtokba vételére egy német cég folytat tárgyalásokat a beruházó Baktai Ipari Park Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.-vel. A németországi vállalkozás úgynevezett "gyorsház" elemeket készítene, a kelet-európai térség megrendelőinek a szabolcsi kisvárosban.

Nagykállóban az M3-as autópálya mellett a budapesti Három Cserje Ingatlanforgalmazó Kft. épít mintegy egymilliárd forintos költségből 26 hektáros ipari parkot. A területen 27-30 telekrészt alakítanak ki gyárak, kisebb üzemek, valamint logisztikai és szolgáltatási létesítmények létrehozásához a jelentkező befektetőknek.

A negyedik szabolcsi ipari park építése a tavasszal kezdődik Rakamazon, 600 millió forintos költséggel. A termelői infrastruktúrát, a közműveket 30 hektáros területen alakítják majd ki a befektetők fogadásához, valamint 2.000 négyzetméteres vállalkozói központot építenek, kis cégek elhelyezésére.

Cikkajánló:

$$2330$$

$$2329$$

$$2328$$