Keszthelyen nyitja második bevásárlóközpontját az Alphapark

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A több mint két éve megnyitott soproni bevásárlóközpont után márciusban Keszthelyen nyitja meg második egységét a többségi osztrák tulajdonban lévő Alphapark - közölte az MTI megkeresésére a beruházó Projekt APK Kft. ügyvezetője.

A nettó 2,2 milliárd forintos beruházással épülő üzletközpont hasznos alapterülete 15 ezer négyzetméter, amelyből a legnagyobb területet, 6 ezer négyzetmétert az OBI barkácsáruháza foglalja el. A teljes alapterület közel 90 százalékára már szerződést kötöttek a bérlőkkel - mondta el Töltl Mihály.

A tervek szerint március közepén nyíló bevásárlóközpont bérlői között van az Alexandra könyvesbolt, az Intersport, a C&A, a New Yorker és a Reno. Tárgyalásokat folytatnak egy belga gyorsétteremlánccal is, amelynek eredményeként itt nyílna meg a társaság első magyarországi üzlete.

Az Alphapark első egysége 2007 végén nyílt meg Sopronban, ahol az igények miatt 2008 nyarán kibővítették az alapterületet a jelenlegi 16 ezer négyzetméteresre. Terjeszkedési terveik következő állomásaként azért választották Keszthelyt, mert nyáron és - Hévíz közelsége miatt - télen is jelentős az idegenforgalom a térségben - fogalmazott az ügyvezető.

Töltl Mihály azt mondta: a két városban működő üzletközpontokat önálló kft.-k működtetik, de azonos a tulajdonosi háttér. Többségében osztrák magánbefektetők, kisebb részt pedig magyar magánszemélyek az Alphapark tulajdonosai.

Cikkajánló:

$$2339$$

$$2337$$

$$2336$$