Sorstársakat keres a BVM Épelem

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hétfő délutánig hárman már jelentkeztek a BVM Épelem Előregyártó és Szolgáltató Kft-nak a hétfői Népszabadságban megjelent fizetett hirdetésére amelyben olyan sorstársakat keres, amelyek a Global Center Ingatlanbefektetési Kft.-vel szemben kerültek hátrányos helyzetbe - mondta el az MTI-nek Flach Mihály a BVM vagyonkezelési igazgatója.

A Magyar kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett választott  bíróság 2009. november 21-én elmarasztalta a BVM Épelem Kft.-t 5 milliárd forint és annak kamatai megfizetésére. Az ingatlan ügy felperese a Global Center Ingatlanbefektetési Kft. volt. Az alperes BVM keresettel fordult a Fővárosi Bírósághoz, mivel érvényteleníteni akarja a választott bíróság határozatát.

A felperes céggel korábban kapcsolatba került, és a felhívásra jelentkezett egyik cég már a strasbourgi bírósághoz fordult, egy másik nem jutott hozzá a követeléséhez míg a harmadiknak egy ingatlana bánta a kapcsolatot - mondta az MTI-nek az alperes cég igazgatója.

A BVM Épelem Kft. és az Ablon Group érdekeltségébe tartozó Globál Center Kft. egy telekjogi tisztázatlanság miatt keveredett egymással több mint 10 éve jogvitába. A Globál Center Kft. ugyanis építkezni szeretett volna azon a Budafoki úti 17 hektáros területen, amely közös tulajdonú volt a BVM Épelem Kft.-vel., ám az építési projektcég olyan telekrészletekre adott be építési engedélykérelmet, amelyek még nem is léteztek.

A Globál Center a BVM Épelem Kft.-t okolta, hogy nem tudta megvalósítani terveit. 2006-ban azután a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara mellett működő választott bíróságra került az ügy, amely tavaly november végén úgy döntött, hogy a Globál Center Kft. 8 milliárd forintos kárigénye jogos az építkezés elmaradása miatt. Ezt az alperes BVM Épelem Kft. vitatja.

Cikkajánló:

$$2340$$

$$2339$$

$$2338$$