Fidesz: az építőipari adatok a kormány alkalmatlanságát jelzik

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Fidesz szerint két friss gazdasági mutató is Magyarország válságának mélyülését, az MSZP-kormány alkalmatlanságát jelzi.

Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a szocialisták közpénzből folyó 100 milliós kormánykampánya sem tudja eltakarni, hogy a magyar építőipar egy év alatt 14,5 százalékkal esett vissza, egy hónap alatt pedig újabb 10 százalékkal.

Magyarország versenyképessége is tovább romlott, miközben térségünkben Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában és Lengyelországban is már javulást mértek - fűzi hozzá a politikus, aki szerint az MSZP-kormány félrekezeli a válságot, brutális megszorító intézkedései eredménytelenek, illetve tovább mélyítik a válságot.

Az építőipari termelés volumene 2009 novemberben mind a kiigazítatlan adatok szerint, mind a munkanaptényezővel kiigazítva 14,5 százalékkal csökkent a 2008 novemberihez képest - közölte a Központi Statisztikai Hivatal hétfőn.

A GKI Gazdaságkutató Zrt.-nek a Microsoft Magyarország Kft. támogatásával készített felmérése szerint tavaly a harmadik negyedévben ismét kismértékben csökkent a versenyképesség Magyarországon, míg az üzleti környezet megint javult az előző negyedévhez képest.

Cikkajánló:

$$2350$$

$$2349$$

$$2348$$