Megújuló városközpont Tatabányán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Tatabánya önkormányzata csaknem 3,5 milliárd forintos ráfordítással újjáépítené a város központját, a beruházás egyik részére már 1,5 milliárdos támogatást szereztek és a polgármesteri hivatal környékének felújítására is pályáznak - tájékoztatta a város alpolgármestere az MTI-t.

A képviselő-testület a legutóbbi ülésén támogatta, hogy a második fordulóban is pályázzanak a városháza környékének felújítására. E célra 300 millió forintos önerőt biztosítanak az egymilliárdos támogatás mellé - mondta Schmidt Csaba (Fidesz).

A beruházás során a jelenleginél sokkal több zöldfelületet alakítanának ki az épületek körül. Szökőkúttal, új utcabútorokkal és szabad internetes hozzáférést biztosító zónával tennék vonzóvá a területet. A fejlesztés keretében éttermet és kávézót építenének a városháza jelenlegi tanácstermének a helyén, az üléstermet pedig a létesítmény emeletére költöztetnék.

A városközpont egyik legjelentősebb épülete a Közművelődés Háza, a vasbeton-üveg szerkezet a 80-as években, a kor tömbszerű stílusában készült. Az épület nyáron megkezdődő gépészeti felújítására és külső megjelenésének javítására az önkormányzat az Agora-program keretében másfél milliárd forintot nyert el, melyet félmilliárdos önerővel egészítenek ki. A városháza és a Közművelődés Háza között lévő hotel szintén megújul, 300 millió forintot fordítanak bővítésre, vendéglátóhelyek és mélygarázs kialakítására - közölte az alpolgármester.

Cikkajánló:

$$2360$$

$$2359$$

$$2358$$