Az idén kezdődhet a Clark Hotel építése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Clark Ádám téren, a főváros leghíresebb foghíjtelkén az idén megkezdődhet a Clark Hotel építése, 2011 végére pedig reális közelségbe kerülhet a szálloda megnyitása a beruházó szerint - írta a Népszabadság.

A lap szerdai számában Kokas Ferenc, a telket birtokló Unione-Clark Kft. tulajdonosi körébe tartozó Unione-C Ingatlanfejlesztő és Beruházó Kft. vezetője elmondta: a tervek február végére a főépítész asztalán lesznek, az építéséhez módosítani kell az érvényes szabályozást. A tervezésnél elsősorban arra törekedtek, hogy a szálloda megjelenésével illeszkedjen a történelmi világörökségi környezethez és járuljon hozzá a meglévő építészeti értékek kiemeléséhez.

A Központi Építészeti-Műszaki Tervtanács megalapozottnak találta a szabályozási terv kért módosítását. Az érintett budavári kerület főépítésze, Aczél Péter azonban nem kívánta véleményezni a tervet, az engedélyezési eljárás végeredményéről pedig különösen távolinak tartotta nyilatkozni.

A tervezett 4000 négyzetméter alapterületű épület a földszinten kívül két parkolószinttel, hat emelettel, illetve tetőtérrel rendelkezik. A tervben szereplő 70-80 szobásnál kisebb hotel üzemeltetése már gazdaságtalan lenne – állítja Kokas Ferenc.

Cikkajánló:

$$2367$$

$$2366$$

$$2365$$