Ki kellett hívni a rendőrséget egy fővárosi ingatlanárverésre

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mindenkit igazoltattak a kiérkező rendőrök egy fővárosi árverésen, mert többen tiltakoztak a kilakoltatási moratórium alatti időszakban megtartott ingatlanárverés ellen - közölte Dabasi Tamás, az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének alapító tagja szerdán az MTI-vel.

84 ingatlan árverezése folyt az Árverező Ház (ÁH) Zrt.-nél, a tiltakozók ezt szerették volna megakadályozni. Hidvégi Tibor, az Otthon- és Érdekvédők Magyarországi Szövetségének alapító tagja, aki maga is részt vett az árverés elleni tiltakozáson az MTI-nek elmondta, hogy ő hívta ki a rendőrséget, mert csoportos garázdaság történt. A szervezet emelt kifogást az árverés ellen, mert azt álláspontjuk szerint az Árverező Ház jogtalanul hajtotta végre.

Dabasi Tamás arról tájékoztatott: a törvények értelmében Magyarországon csak a bírósági végrehajtók - kezükben a megfelelő bírósági végzéssel -, valamint az APEH árverezhet ingatlanokat. Ez alól csak akkor van kivétel, ha az árverezőnek tulajdonjoga van - a földhivatal által bejegyzett módon - az ingatlan felett.

A jogvédő azt is kiemelte: ebben az időszakban (december 1-jétől március 1-ig) kilakoltatási moratórium van érvényben az országban, így ez idő alatt törvénytelen ilyesmit végezni.  

Az árverésen történt botrányos jelenetekről az MTI korábban annak kapcsán adott hírt, hogy az árverésen inzultus érte Burger Zsoltot, a Magyar Hírlap fotósát. A lap az MTI-hez eljuttatott közlése szerint a Magyar Hírlap fotósát "berángatta egy szobába, megfenyegette és fényképezőgépe memóriakártyájának átadására kényszerítette Tasnádi Péter".

Mint írták: az érdekvédők által jogtalannak tartott licitáláson a sajtó képviselői is megjelentek, köztük a lap tudósítója és fotósa, aki felvételeket készített a "láthatóan bennfentesként viselkedő, a folyamatokat egy külön szobából dirigáló Tasnádiról".

A közleményben írtak arról is, hogy időközben rendőrök érkeztek a helyszínre, ám ők a memóriakártyát nem szerezték vissza, és Tasnádi Pétert is hagyták szabadon távozni.

Cikkajánló:

$$2370$$

$$2369$$

$$2368$$