Az irodabérlők egyre környezettudatosabbak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Az irodabérletnél a költség a legfontosabb, de a bérlők fokozatosan fordulnak a környezetvédelmi megoldások - leginkább az energiatakarékosság - felé, mivel ez is csökkenti a bérlet költségét - mondta Andreas Lindelöf, a Skanska Property Hungary Kft. ügyvezető igazgatója csütörtökön sajtótájékoztatón Budapesten.

A Skanska megrendelésére a Gfk által Csehországban, Lengyelországban és Magyarországon végzett felmérés szerint az iroda kiválasztásánál a jó parkolási lehetőség, a bérleti díj és az energiaköltségek a legfontosabbak. A környezettudatos ingatlanok jellemzői között első helyen áll 85 százalékos aránnyal a csökkentett energiafelhasználás - ismertette az adatokat Lóska Erika, a Skanska bérbeadási és marketing vezetője.

A 20 főnél többet foglalkoztató és a 200 négyzetméternél nagyobb irodát bérlőket kérdezték meg, országonként 200 válaszadó véleményéből született az eredmény.

A környezetvédelem szempontjából az irodáknál a csökkentett energiafelhasználás mellett a megújuló energia, illetve a környezetbarát anyagok használata következik a válaszok rangsorában. A szelektíven gyűjtött hulladék, az energiatakarékos világítótestek is "zöldítik" az irodákat.

A Skanska 20 éve van jelen Magyarországon, eddig 100 ezer négyzetméter irodát és 15 ezer négyzetméter kereskedelmi létesítményt épített.

Cikkajánló:

$$2376$$

$$2375$$

$$2374$$