Megkezdődött a százhalombattai városközpont átépítése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A százhalombattai főtér körbekerítésével, illetve lezárásával hétfőn megkezdődött a helyi városközpont újjáépítése - közölte Tomek Noémi, az önkormányzat szóvivője az MTI-vel.

Az 1,8 milliárd forintba kerülő, több mint 700 millió forint uniós támogatással megvalósuló beruházást várhatóan szeptemberben adják át.

Tomek Noémi elmondta: a terveknek megfelelően hétfőn lezárták a Szent István teret, így a közbeszerzési eljáráson nyertes kivitelező, a Kalotherm Zrt. hozzáláthatott a városközpont rekonstrukciójához. Először a mintegy 5000 négyzetméternyi burkolatot szedik fel, vigyázva a kövek épségére, hogy azokat később a város más helyén lerakhassák.

Tájékoztatása szerint a következő hónapokban teljes egészében megújul Százhalombatta centruma. A főtér mediterrán hangulatú találkahellyé válik az ott létesítendő zenepavilonnak, harangjátéknak, illetve látványos "vizes" elemeknek, szökőkutaknak, színes fényeknek köszönhetően. Az új burkolattal ellátott tér alatt hatvankét férőhelyes garázs létesül.

A szóvivő hozzátette: az eredetileg 2,045 milliárd forint összköltségűre tervezett projektet a közbeszerzési eljáráson győztes cég 1,8 milliárdért valósítja meg. A 700 millió forintnyi uniós támogatást is magába foglaló összeg fedezi a helyi művelődési központ színház- és kamaratermének, előcsarnokának átépítését, valamint a kiszolgáló helyiségek, illetve a gépészet, a biztonság- és színpadtechnika modernizálását is. A projekt harmadik elemeként a városháza "B" épületét is átalakítják.

A szeptemberig tartó munkálatok idején a környék utcáit, intézményeit kerülő úton lehet megközelíteni. A terelésekről a honlapján, a város újságjában, illetve plakátokon tájékoztatja a lakosságot a polgármesteri hivatal - közölte Tomek Noémi.

Cikkajánló:

$$2420$$

$$2419$$

$$2418$$