Művelődési központot újítottak fel Csepelen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hiller István oktatási és kulturális miniszter jelenlétében átadták szerdán Csepelen a Nagy Imre Általános Művelődési Központ 225 millió forintból felújított épületét.

"Ne engedjék elvenni a jókedvüket, hogy bárki azt mondja, amit hónapokon át tettek, az nem ér semmit" - mondta a 25 éves intézmény dolgozóinak az átadási ünnepségen az oktatási miniszter.  Majd elismerő oklevelet nyújtott át a - bölcsödének, óvodának, általános iskolának és alapfokú művészeti iskolának is otthont adó - művelődési központ vezetőjének, és közölte: ötmillió forintot juttat az intézménynek a miniszteri keretből.

Ez azután történt, hogy az épület előtt a Jobbik kerületi aktivistái "Itt mindent ellopnak" feliratú transzparenseket feszítettek ki.

Podolák György szocialista képviselő felidézte, hogy huszonöt éve először nem értették, mit is akarnak itt építeni, a művelődési központ azonban igazolta, hogy szükség van rá. Hozzátette, az intézmény jó pályázatot adott be, és örül, hogy a Közép-magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként támogathatta.

A Nagy Imre Általános Művelődési Központ 225 millió forintos felújítási költségeinek 90 százalékát európai uniós támogatás fedezte.

Cikkajánló:

$$2428$$

$$2427$$

$$2426$$