Aláírták a taszári bázis adás-vételi szerződését

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A taszári bázisra kiírt pályázatot megnyerő Ugarde az eredeti ajánlattételi határidő hétfői lejártával, vételi szándékát megerősítve, aláírva eljuttatta az adás-vételi szerződést a Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz (MNV) annak ellenére, hogy a vagyonkezelő érvénytelennek minősítette a szerződés-kötést.

Bicskey Richárd, az ingatlanra kiírt pályázatot megnyerő Ugarde Kft. ügyvezető igazgatója az MTI-vel hétfőn közölte: az MNV még nem értesítette a céget, hogy a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) sikertelennek nyilvánította a taszári volt katonai repülőtér ingatlan-együttes adás-vételi szerződésének megkötését az Ugarde mulasztása miatt.

A vagyonkezelő arra hivatkozott, hogy a cég nem fizette meg egy rendelet szabta határidőre, 60 napon belül az 100 millió forintos bánatpénz melletti 900 millió forintos vételár-hátralékot. Az ügyvezető kifejtette, az ő jogértelmezésük szerint nem a rendelet, hanem az eredetileg 120 napos ajánlatételi kötöttség - amit az MNV kérésére hosszabbítottak meg "minimum 30 nappal" - az érvényes határidő.

Annak ellenére, hogy az MNV nem válaszolt több, a szerződés szempontjából alapvető kérdésükre, az eredeti határidő lejártával jelezni kívánták, hogy fennáll a vételi szándékuk és hajlandóak ügyvédi letétbe helyezni a vételár-hátralékot a meghosszabbított ajánlattételi határidőig - mondta az ügyvezető igazgató.

Bicskey Richárd szerint a taszári eset jól példázza, hogy az állammal szemben ma Magyarországon nem védi semmi a befektetők érdekét.

Taszár polgármestere, Pataki Sándor az MTI-nek azt nyilatkozta, a vagyonkezelő még adós a magyarázattal, hogy miért döntött a korábbi gyakorlatával ellentétesen egy nemzetgazdaságilag fontos, a térség szempontjából létfontosságú beruházás elutasításáról válság idején. Hozzátette, a döntés elleni tiltakozásul és a beruházásért elindított aláírásgyűjtési akciójukban eddig 700 aláírást gyűjtöttek össze, de  sokan jelezték még a csatlakozási szándékukat.

Cikkajánló:

$$2442$$

$$2441$$

$$2440$$