Büntetőfeljelentés az Expo Center ügyében

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Büntetőfeljelentést tesz Páva Zsolt (Fidesz) a pécsi Expo Center ügyében; a több milliárdos elhibázott beruházás kapcsán ismeretlen tettesekkel szemben vesztegetés, számvitel rendjének megsértése, csalás, hűtlen és hanyag kezelés gyanúja merült fel - jelentette ki Pécs polgármestere sajtótájékoztatón kedden.

A városvezető közölte: miután ismertté vált az üggyel foglalkozó önkormányzati bizottság jelentése, kedden aláírta azt a feljelentő levelet, amelyet a Baranya megyei rendőrfőkapitánynak címzett az Expo Center ügyében.

"Nem bűnbakokat keresünk, hanem azokat a valódi felelősöket, akik sorozatos hibákat követtek el Pécs történetének egyik legszomorúbb beruházása során, milliárdos veszteséget okozva a pécsieknek és a városnak" - mondta Páva Zsolt.

A polgármester leszögezte: az expo-ügynek vagy az időzítésnek semmi köze nincs a választási kampányhoz.

A Pécsi Újság portál által múlt szombaton közzétett önkormányzati bizottsági jelentés végleges szövege szerint a 3 milliárd forintos kudarcért Toller László, Pécs volt szocialista polgármestere, Kelemen László, a városi vagyonkezelő akkori vezérigazgatója, Bachman Zoltán építész és Kukai Tibor tervező is felelős lehet.

Az évek óta üresen álló multifunkcionális konferencia- és koncertközpontot 2006-ban adták át.

Cikkajánló:

$$2446$$

$$2445$$

$$2444$$