Négycsillagos szálloda nyílik Mórahalmon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Hotel Colosseum néven négycsillagos wellness és konferencia szálloda épül Mórahalmon, a 169 férőhelyes létesítmény nyitását 2011 elejére tervezik – közölte Nógrádi Zoltán (Fidesz), a homokháti kisváros polgármestere pénteken a helyszínen.

A turisztikai fejlesztés összköltsége 2,5 milliárd forint, amihez 512 millió forintos uniós támogatást nyert a beruházásra létrehozott részben önkormányzati tulajdonú projektcég, a Mórainvest Kft. – mondta a politikus a szálloda ünnepélyes alapkőletételekor. Hozzátette: a szállodaépítés költségéből 1,5 milliárd forintot a Magyar Fejlesztési Bank hitele fedez, a fennmaradó részt a projektcéget létrehozó vállalkozások finanszírozzák, illetve az önkormányzat által biztosított önerő.

A polgármester kifejtette, a szálloda kialakítása szervesen illeszkedik a kisváros turizmusfejlesztési koncepciójába, amely részeként 880 millió forintos beruházással tovább bővítik az Erzsébet Gyógyfürdőt, és a gyógyvizet kihasználó szakorvosi és rehabilitációs központ is épül.

Hévizi János, a szállodát kivitelező, és a projektcégben 49 százalékos tulajdonos Aktív Kft. ügyvezetője elmondta, a nevéhez híven kör alakú, 8.000 négyzetméter hasznos alapterületű Hotel Colosseum épülete ötszintes lesz.

A szálloda – amely fűtését a helyi adottságokat kihasználva szinte teljes egészében termálvízzel biztosítják - 77 szobával és öt lakosztállyal, összesen 169 férőhellyel várja majd vendégeit. Az alagsorban az épületgépészeti és kiszolgáló helyiségek, a 2.400 négyzetméteres földszinten a közösségi terek kapnak majd helyet, a negyedik szinten pedig egy 150-200 fő befogadására alkalmas konferenciaterem lesz – közölte a szakember.

A mórahalmi Erzsébet Gyógyfürdő az elmúlt néhány évben méltán vált népszerűvé az ország távolabbi tájain és külföldön is, látogatószáma 2001 óta nyolcszorosára növekedett, tavaly a vendégek száma meghaladta a 300 ezret – mondta az MTI-nek Balog László fürdőigazgató.

Cikkajánló:

$$2459$$

$$2458$$

$$2457$$