Expo Center: elrendelték a nyomozást

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elrendelte a nyomozást a rendőrség a 3 milliárd forintos pécsi Expo Center-beruházás ügyében; az eljárás hűtlen kezelés gyanúja miatt indult - közölte a rendőrség hétfőn az MTI-vel.

Zsobrák Péter, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a rendőrségnek iratokat, dokumentumokat kell begyűjtenie, tanúkat szükséges meghallgatnia, így lehet teljes egészében tisztázni a feljelentésben szereplő állításokat.

Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere múlt hét kedden jelentette be: feljelentést tesz a 2006-ban átadott, évek óta üresen álló vásárközpont építési körülményeit vizsgáló eseti önkormányzati bizottság jelentése alapján.

"Nem bűnbakokat keresünk, hanem azokat a valódi felelősöket, akik sorozatos hibákat követtek el Pécs történetének egyik legszomorúbb beruházása során, milliárdos veszteséget okozva a pécsieknek és a városnak" - indokolta lépését Páva Zsolt, majd leszögezte: az ügynek, vagy az időzítésnek semmi köze a választási kampányhoz.

Bachman Zoltán az MTI-nek elmondta, nevetséges, hogy egyesek azt állítják, miszerint a tervezés, illetve az építés terén nem jártak el gondosan, holott minden hatósági engedélyt megkapott az ingatlan. Hangsúlyozta: a három éve üresen álló Expo Centert meg se próbálták használni. Véleménye szerint az eredetileg a pécsi ipari vásárra készült sátortetős építmény maximálisan megfelel a követelményeknek, a maga kategóriájában "világszám".

"Az, hogy a menedzsment szervek egymás ellen dolgoztak, s nem szerveztek programokat, már nem a mi hibánk" - jegyezte meg az építész, aki jelezte, Kukai Tiborral együtt etikai vizsgálatot kezdeményeztek maguk ellen, hogy tisztázzák szerepüket az ügyben.

Füredi Péter, a vizsgálóbizottság MDF-es elnöke a feljelentésre úgy reagált, hogy azt már 2006-ban az akkori polgármesternek vagy a városi vagyonkezelő cég igazgatójának meg kellett volna tennie, s akkor "most nem kellene azon aggódni, hogy esetleg egyes cselekmények büntethetősége elévült, vagy sem".

Cikkajánló:

$$2463$$

$$2462$$

$$2461$$