Rendőrök költözhetnek "fészekrakós" lakásokba

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Rendőrök költöznek korábbi, úgynevezett fészekrakós lakásokba Miskolcon, miután a három ingatlan tulajdonjogát a MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. szerezte meg.

Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere hétfőn sajtótájékoztatón elmondta: az önkormányzat és a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság együttműködési megállapodása alapján kapják meg rendőrök az ingatlanokat; azt, hogy ki költözhet majd be, a rendőrség választja ki.

Az avasi városrész úgynevezett fészekrakós lakásaival kapcsolatos bűncselekményekre úgy reagált: nem tűri, hogy olyanok lakjanak ott, akik nem hajlandók semmilyen együttműködésre. Hozzátette: a fészekrakó program kihasználása, vagyis az ezekkel kapcsolatos visszaélés támadás a város és a városvezetés ellen.

Arról is beszámolt, hogy a nyomozás eddigi adatai szerint 160-180 olyan lakás lehet, amelyeknél visszaélés történt, azaz jogosulatlanul jutottak hozzájuk, közülük húszat sikerült visszaszerezni.

A MIK Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt. hétfőn az MTI-vel közölte: "Nagy port kavart Miskolcon, hogy az avasi lakótelepen - a fészekrakó programot kihasználva - sok lakásba bűncselekmények elkövetése révén költöztek be olyan családok, amelyek sem a kölcsönt, sem a lakás rezsijét nem fizették, és életvitelükkel zavarták környezetüket. Ezekben az ügyekben büntetőeljárás folyik, a lakásokat pedig elárverezik."

Miskolc közgyűlése a múlt évben döntött egy 100 milliós keret elkülönítéséről, ebből a gazdasági válság miatt önhibájukon kívül nehéz helyzetbe kerülő adósok megsegítésére, illetve az úgynevezett "fészekrakós" lakások megvásárlására van mód. Az önkormányzat a társaságot bízta meg a feladat elvégzésével, és a cég a közelmúltban ennek a három lakásnak a tulajdonjogát szerezte meg a végrehajtási eljárás során kiírt árverésen.

Ezekbe az ingatlanokba - a miskolci önkormányzat és a Borsod Megyei Rendőr-főkapitányság közötti megállapodás alapján - a rendőrség saját állományából jelölhet ki bérlőket.

Cikkajánló:

$$2464$$

$$2463$$

$$2462$$