Ingyen kér területet az OMSZ

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Térítésmentesen kér területet az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) az országban öt helyszínen tervezett légi mentő bázishoz; a szekszárdi önkormányzat egyelőre nem döntött arról, rendelkezésre bocsátja-e a területet.

Az OMSZ a tolna megyeszékhely önkormányzatának küldött megkeresésében azt írta, hogy a fejlesztés kizárólag állami tulajdonú ingatlanon valósulhat meg, amelyre az OMSZ-nek nincs forrása, a mentőszolgálat ezért térítésmentesen kéri a várostól a telket.

A fejlesztés egy 11,5 milliárd forintos, európai uniós projekt része lenne, amelynek célja a földi és a légi mentés infrastruktúrájának korszerűsítése. A projekt keretében Szekszárdon, Pápán, Sármelléken, Debrecenben és Miskolcon légi mentő bázis, valamint országszerte 22 új mentőállomás létesülne.

Haag Éva (Fidesz), Szekszárd alpolgármestere a Tolnai Népújság szerdán megjelent számában azt nyilatkozta: az önkormányzatok nincsenek olyan anyagi helyzetben, hogy hasznosítható földterületekről térítésmentesen lemondjanak.

Ehhez képest új fejlemény, hogy a 2010 januárjában megjelent pályázati kiírás szerint a projekt kedvezményezettje nem az - időközben nonprofit kft.-vé alakult - társaság, hanem az OMSZ, valamint az is, hogy a bázis csak állami tulajdonú területen épülhet meg - jegyezte meg.

A mentőszolgálat a megkeresésében azt írta, ha nincs mód az ingatlan térítésmentes átadására, akkor a TIOP-pályázat keretein belül nem látnak lehetőséget Szekszárdon új légi bázis megépítésére.

Cikkajánló:

$$2468$$

$$2467$$

$$2466$$