Terézvárosi ingatlanügy - Gyanúsított egy volt alpolgármester

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított meg egy volt VI. kerületi alpolgármestert a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken a terézvárosi ingatlanügyben - közölte a főügyészség vezetője az MTI-vel.

A főügyészség nem közölte a volt alpolgármester nevét, ugyanakkor az MTI úgy tudja: Fürst György volt szocialista alpolgármestert gyanúsították meg, aki miután az önkormányzattól távozott, a Centrum Parkoló Kft ügyvezetőjévé vált. A korábbi alpolgármestert - aki a gyanúsítás ellen panasszal élt és nem tett vallomást - már októberben gyanúsítottként idézték, de arról tájékoztatta a hatóságot, hogy ő egy afrikai ország külügyminisztere által kinevezett diplomata.

A főügyészség ekkor megkereste a Külügyminisztériumot a diplomáciai mentesség ügyében. A tárca tájékoztatása szerint azonban a volt alpolgármester nem szerepel a Magyar Köztársaságban akkreditált diplomáciai és egyéb képviseletek személyzetének tagjai között.

A főügyész ismét gyanúsítottként idézte a volt alpolgármestert, aki az intézkedés ellen panasszal élt, továbbra is arra hivatkozva, hogy diplomataként, az adott ország „utazó nagyköveteként” mentességet élvez. A Legfőbb Ügyészség a panaszt elutasította.

A volt alpolgármester megalapozottan gyanúsítható egy rendbeli különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette elkövetésével.

Cikkajánló:

$$2477$$

$$2476$$

$$2475$$