Több száz lövedék az építkezésen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Lövedékek százaira bukkantak szerdán egy moszkvai építkezésen: összesen 916 második világháborús lövedéket raktak teherautókra a tűzszerészek, hogy egy gyakorlótéren ártalmatlanná tegyék őket.

 Az orosz főváros északkeleti részén lévő, Zsukov marsallról elnevezett sugárúton az építkezést körülvevő házakból körülbelül 200 embert evakuáltak, de estére mindannyian visszatérhettek lakásaikba.

Igor Csernyega, a rendkívüli helyzetek minisztériumának illetékese elmondta, hogy a lövedékek 65-69 éve voltak a földben, de egy részük változatlanul veszélyes lehet.

Csernyega hozzátette: Moszkvának ezen a részén különösen gyakran találnak második világháborús lövedékeket, s egyáltalán nem zárható ki, hogy másutt is rejtőznek nagyobb mennyiségben.

Viktor Birjukov, a polgármester első helyettese kijelentette: a városnak ezen a részén különösen nagy óvatosságot kell tanúsítaniuk az építőknek, mivel itt a háború idején különféle gyakorló- és lőterek voltak. Nincs azonban mód arra, hogy a sűrűn beépített területen módszeresen keressék a földben rejtőző lövedékeket. "Az egyetlen megoldás, hogy az építők különösen nagy gondosságot és figyelmet tanúsítanak a városnak ebben a részében" - mondta Birjukov.

Cikkajánló:

$$2486$$

$$2485$$

$$2484$$