Átadta új üzemét a Leier Hungária Kft.

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Leier Hungária Kft. 500 millió forintos beruházással új üzemet épített a Győr-Moson-Sopron megyei Gönyűn, a projektnek köszönhetően a mintegy 1.000 embert foglalkoztató cégnek a válság óta senkit nem kellett elbocsátania - mondta Komlós Andor vezérigazgató az MTI-nek.

Az új üzemben megkezdték a kertépítéshez szükséges építőanyagok gyártását ausztriai exportra.

A Leier egyebek mellett téglákat, födémszerkezeteket, kéményrendszereket és díszburkolatokat gyárt. Komlós Andor szerint a kültéri termékek szegmensében a társaság előtt kedvező kilátások állnak.

A Leier osztrák partnerekkel felmérést készített, amely szerint Ausztriában a válság hatására csökkent a külföldre irányuló turizmus, ezzel párhuzamosan a lakosság - inkább belföldön, vagy otthonában tölti a szabadsága nagy részét. A trend hatására  megnőtt a kerti eszközök, kiegészítők - például építőanyagok, kerti locsolók, medencék és térkövek iránti igény. A vezérigazgató szerint a tendencia egyre inkább jelentkezik Magyarországon is.

A cég üzletpolitikája szerint a gönyűi üzem ezt a keresleti igényt elégíti majd ki - mutatott rá a vezérigazgató.

A Leier International hat közép-európai országban van jelen, a 160 millió eurós, azaz mintegy 40 milliárd forintos forgalommal zárt 2009-ben.

Cikkajánló:

$$2488$$

$$2487$$

$$2486$$