200 új munkahelyet teremthet a Bosch

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Robert Bosch Kft., Budapesti Fejlesztési Központjában megvalósuló több mint 9 milliárd forintos beruházás 2012-ig 200 új munkahelyet hozhat létre - mondta Ficzere Ferenc, a Bosch csoport regionális kommunikációs igazgatója kedden az MTI-nek.

A most aláírt megállapodás értelmében a Bosch 200, felsőfokú végzettségű munkavállalóval bővítheti 2012-ig a jelenleg 430 mérnököt foglalkoztató budapesti fejlesztési központját. A létszámot 2017 végéig tartani kell - fűzte hozzá a kommunikációs igazgató. Hangsúlyozta: a Bosch célja, hogy 200 új alkalmazottat vegyenek fel, ez esetben az NFGM 1 milliárd forint állami támogatást ad a beruházáshoz.

Ismertette, hogy 2011 közepén eldönthetik, tudják-e tartani a 200 fős bővítést. Ha nem, akkor 750 millió forintos állami támogatás mellett 150 munkavállaló felvételét kell vállalniuk.

A 2005-ben megalakult fejlesztési központban gépjárművekhez kapcsolódó munkákat végeznek, többek között elektronikai vezérlőrendszerek, modern fedélzeti eszközök és multifunkcionális fedélzeti kijelzők, valamint a vezetést segítő parkoló- és tolatóradarok fejlesztését, továbbá külön osztályok foglalkoznak a gyártástechnológiával vagy a konstrukcióval, a központnak külön fejlesztési projektjei is vannak.

A jövőbeni kutatás-fejlesztési beruházásokkal kapcsolatban Ficzere Ferenc elmondta: a fejlesztések a piacon folyamatosan változnak, így még nem tudható, hogy ezen beruházás keretében hogyan bővítik tovább tevékenységüket.

A Bosch 1899 óta van jelen Magyarországon. A miskolci, budapesti, egri és hatvani telephelyein közel 7000 embert foglalkoztat, Magyarország második legnagyobb külföldi ipari munkaadója.

A Bosch csoport 2010-ben világszerte 3,5 milliárd eurót költ kutatás-fejlesztésre. 

Cikkajánló:

$$2497$$

$$2496$$

$$2495$$