Újabb 18 ezer négyzetméter iroda Budapesten

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A Raiffeisen evolution csütörtökön átadta Budapesten a REsidence irodaházakat, a két épületben 18 ezer négyzetméter új irodaterület található, a beruházás 41 millió euróba került - közölte a fejlesztő az MTI-vel.

A REsidence irodaházak az osztrák Raiffeisen evolution magyar leányvállalata, az RE project development fejlesztésében épültek a budai várnegyed tőszomszédságában. A REsidence 1. irodaház a Kacsa utcában található, összesen kilencszintes, amelyből 2 szint a pince. A nyolcszintes REsidence 2. a Ganz utcában épült, szintén 2 pinceszinttel. A két irodaházban összesen 18 ezer négyzetméternyi irodafelület áll a bérlők rendelkezésére. A mélygarázsokban 256 parkolóhely található.

Mindkét épületben 12,5-13,5 euró a havi és négyzetméterenkénti bérleti díj, a fajlagos működtetési költség pedig 3,8 euró.

A Raiffeisen evolution project development GmbH bécsi székhelyű ingatlanpiaci vállalat, amely Ausztriában, Közép- és Kelet-Európában működik. Tevékenységi körébe elsősorban lakó- és irodaházak, illetve szállodák, bevásárló- és kiskereskedelmi központok, valamint vegyes felhasználású épületek fejlesztése tartozik.

A csoport 2003. júniusi alapítása óta 52 projektet fejlesztett, amelyek összértéke több mint 1,5 milliárd euró, a bérbe adható terület pedig 740 ezer négyzetméter. A jelenleg is futó 1,1 millió négyzetméteren épülő 33 üzleti és lakóingatlan-projekt összértéke mintegy 2,3 milliárd euró. A fejlesztéseknek - jobbára innovatív lakóingatlanokról és "A" osztályos irodákról van szó - a 90 százaléka a Közép-Kelet-Európában készül.

Cikkajánló:

$$2513$$

$$2512$$

$$2511$$