Értékesíti székesfehérvári termelő ingatlanját a Pannonplast

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Mintegy 900 millió forintért eladta a korábbi műszaki műanyaggyártás legjelentősebb, 9 ezer négyzetmétert meghaladó hasznos területű, székesfehérvári termelő ingatlanját a PannErgy Nyrt. 100 százalékos tulajdonában lévő Pannonplast Zrt. - közölte a cég a BÉT honlapján hétfőn.

Az aláírt megállapodás szerint az ingatlant április 12-i zárással értékesítik. A 900 millió forintos ár nagyságrendileg megegyezik az ingatlan könyvekben szereplő, folyamatosan újraértékelt eszközértékével, így materiális számviteli eredmény a tranzakcióval kapcsolatban nem jelentkezik.

A PannErgy megerősíti, hogy korábbi nyilatkozatainak megfelelően az eszközök értékesítéséből származó minden  bevételét a geotermiai stratégiájának  megvalósítására fordítja, a tranzakció bevételét soron következő geotermikus beruházásaiba fekteti.

A tranzakcióról Gyimóthy Dénes a PannErgy Nyrt. megbízott vezér- és gazdasági igazgatója közlemény szerint azt mondta, hogy "noha az utóbbi időben jelentősen javult geotermikus projektjeink finanszírozási környezete, fontosnak és előnyösnek ítéljük azokat a tranzakciókat, amelyek a vállalatcsoport likvid pénzeszközállományát növelik".

Különösen kedvezőnek nevezte, hogy a tranzakció egy olyan időszakban valósult meg, amikor az ingatlanpiacon még érezhető a gazdasági válság negatív hatása, ami jelentősen visszafogta az adásvételi tranzakciók számát  és az árakat.

Cikkajánló:

$$2520$$

$$2519$$

$$2518$$