Több mint félezer kiállító az idei Construmán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tavalyihoz hasonló területen, 21 ezer négyzetméteren 550 kiállító mutatja be építőanyagait és építőipari eszközeit a jövő szerdán nyíló Construma szakkiállításon, ahol a díszvendég Bajorország lesz - ismertette sajtótájékoztatón Szalai Levente kiállítás igazgató szerdán Budapesten.

Az idén két új betétkiállítás mutatkozik be: az egyik a megújuló energiák használatát, eszközeit bemutató Eneo, a másik pedig az épületvillamossággal foglalkozó Electrolight.

A kiállításon 18 ország lesz jelen, a többinél nagyobb területen állít ki Ausztria.

A Construma első két napja - a szerda és a csütörtök - a szakmáé, míg péntektől vasárnap este öt óráig a nagyközönség is megtekintheti a bemutatót. Az első három napon összesen 30 szakmai rendezvényt tartanak.

Megismerkedhetnek az érdeklődők a készházakkal, az energetikailag önellátó, autonóm házzal, és a Magyar Passzívház Szövetség bemutatja a kevés energiát fogyasztó passzív házat is.

Az idei Construma Újdonságdíjas termékeket Petró Bálint zsűri elnök mutatta be, majd a cégek képviselőinek a zsűri elnöke és Ganczer Gábor a Hungexpo vezérigazgatója adta át a díjakat.

A díjazottak között volt az Alba Lux Kft. és a Németh Nyílászáró Kft. A Löglen Kft. építési rendszerének lényege a két hőszigetelő lemez közötti hőszigetelő beton, amelyből akár a helyszínen, de előregyártva és készülhet ház. A Barabás Téglakó Kft. téglát idéző beton termékével, míg a Penta-Klíma Kft. a levegős hőszivattyújával érdemelte ki a díjat. Ez utóbbi a kinti levegő továbbhűtésével állít elő fűtővizet.

Cikkajánló:

$$2549$$

$$2548$$

$$2547$$