Letették a siklósi termálszálloda alapkövét

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nettó 1,1 milliárd forintból négycsillagos termálszálloda épül Siklóson, amelynek alapkövét pénteken tették le; a létesítmény a június végén átadásra kerülő termálfürdő mellett épül fel.

György Zoltán, a beruházó Aquaplus Kft. ügyvezetője az MTI-nek elmondta: a cég saját beruházásban az év végéig felépíti a termálszállodát a több mint 10 ezer lakosú Siklóson. A Dél-Dunántúli Operatív Program (DDOP) keretében 319 millió forintos uniós támogatást nyertek, a költségek fennmaradó részét a vállalkozás önerőből, banki hitel felvétele nélkül teremti elő - tette hozzá. 

Az ügyvezető beszámolt arról, hogy a régi malomépület helyén épülő háromszintes szálloda kiemelt árkategóriát képvisel majd. György Zoltán évente ötezer vendégre, húszezer vendégéjszakára számít.

A tervek szerint tíz év alatt megtérülő létesítmény konferenciateremmel, gasztronómiai élményekkel, és a közvetlen folyosóról megközelíthető, idén június végén átadásra kerülő szomszédos fürdő wellnesz szolgáltatásaival várja vendégeit.  Hangsúlyozta: a szálloda 40 embernek biztosít majd munkahelyet.

Marenics János (MDF), a település polgármestere az alapkőletétel kapcsán kiemelte: utoljára 1902-ben, azaz 108 éve épült hotel Siklóson. A turisták eddig a környéken, például Villányban vagy Harkányban kerestek szállást. A jövőben a belföldi vendégek mellett már a horvát utazókra is számítanak.

Cikkajánló:

$$2559$$

$$2558$$

$$2557$$