Építőipar, tele élettel - Construma 2010

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Ma kezdődik az immáron 29. alkalommal megrendezésre kerülő Construma, ami az építőipari szakma legrangosabb eseménye. A szakkiállításnak ezúttal is a Hungexpo ad otthont, 21 ezer négyzetméteren 550 kiállító várja a látogatókat öt napon keresztül.

Most először az energiatudatosság lesz a középpontban, a környezetkímélő, energiatakarékos, alternatív energiahasznosító termékek minden eddiginél szélesebb választéka fogadja majd az érdeklődőket, legyenek akár szakemberek, akár laikusok. Az igény egyértelmű, egyre nyilvánvalóbb ugyanis, hogy mind a szakmát, mind pedig a közönséget foglalkoztatják az új technológiák. A már hagyományosnak mondható betétkiállítások körében ezért két újoncot is köszönthetünk idén. Az ELECT-ROLIGHT az energiatakarékos világítástechnikára, illetve az intelligens épületek jövőjére fókuszál, míg az ENEO a környezettudatos építészetet, hatékony energiafelhasználást mutatja be.

A Construma fő vonzereje idén is az, hogy ugyanúgy szól a "civil" érdeklődőkhöz, mint az építőiparhoz, és a kapcsolódó területekhez, például az ingatlanszakmához. A két szakmai napon – április 14-én és 15-én – a komoly konferenciákon lesz a hangsúly, amiken a műszaki információk mellett értékes kreditpontok is szerezhetők. A laikus kíváncsiskodók is rengeteg érdekes és hasznos látnivalóra számíthatnak, mindent megtalálnak és akár meg is rendelhetnek egy helyen, amire építkezéshez, vagy felújításhoz szükség lehet. Az is megszokottnak mondható, hogy a legtöbb kiállító jelentős kedvezményeket ad, így ha valaki itt adja le rendelését, adott esetben komoly összegeket spórolhat.

A Magyar Ingatlanszövetség közreműködésével ingyenes ingatlan szakmai jogsegélyszolgálat is a látogatók rendelkezésére áll, itt ingatlanjogi szerződésekkel, földhivatali ügyintézéssel, ingatlanfejlesztéssel kapcsolatos kérdésekben tudnak segíteni.

A kiállításra érkezők a Volánbusz Zrt. járatain 50% menettérti kedvezményt kapnak, a vonattal érkező pedig a MÁV 33%-os kedvezményét vehetik igénybe.

Nyitva tartás:

Szakmai napok: 2010. április 14-15.

Közönség napok: 2010. április 16-18.

Belépőjegyek:

Szakmai belépőjegy (április 14-15.): 3.500 Ft

Közönségnapi belépőjegy (április 16-18.): 1.800 Ft

Családi belépőjegy: 2 felnőtt + 2 (14 év alatti) gyerek (április 16-18.): 3.600 Ft

Nyugdíjas- és diákjegy (igazolvány felmutatása esetén) (április 16-18.): 1.200 Ft

Csoportos diákjegy (10 fő feletti diákcsoportok részére, április 16-án): 1.200 Ft

Örömórák jegy (zárás előtti 2 utolsó órára, április 16-18.): 1.000 Ft

Cikkajánló:

$$2566$$

$$2565$$

$$2564$$