Szociális városrehabilitáció Sátoraljaújhelyen

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csaknem ezer ember környezete szépülhet meg annak a szociális városrehabilitációs pályázatnak köszönhetően, amelynek keretében Sátoraljaújhelyen, az elhanyagolt - javarészt romák lakta - városrészekben megújulhatnak az utak, a járdák, a parkolók, a zöldterületek és játszóterek épülhetnek.

Szamosvölgyi Péter (Fidesz), a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere az MTI-nek elmondta: a beruházás teljes összege 338 millió forint, ehhez mintegy 270 milliót nyert el egy szociális városrehabilitáció elnevezésű pályázaton az önkormányzat. A környezet szépítése mellett felújítják az önkormányzati tulajdonú épületek homlokzatát, ezekben a házakban általában alacsony komfortfokozatú, szociális bérlakások vannak.

A polgármester hozzáfűzte: a kivitelezési munkálatokat elnyert vállalkozók szándéka az, hogy a feladat elvégzéséhez az érintett utcák - rossz szociális körülmények között élő, rossz szociális helyzetű - lakói közül több embert foglalkoztatnak majd. A program részeként két képzés is indul: az egyik segítségével kertészeti és parkgondozói képesítést szerezhetnek a résztvevők, a másik pedig egy úgynevezett életviteli projekt.

Cikkajánló:

$$2568$$

$$2567$$

$$2566$$