Tovább húzódik az Andrássy út 47. ügye

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Technikai okokra hivatkozva halasztotta el a péntekre kitűzött ítélethirdetést a Fővárosi Bíróság abban a polgári perben, melyet a Fővárosi Főügyészség indított az ENNET Kft. és a VI. kerületi önkormányzat ellen az Andrássy út 47. eladása miatt.

A főügyészség keresetében azt kérte a bíróságtól, hogy mondja ki: érvénytelen az Andrássy út és a Liszt Ferenc tér sarkán álló egykori önkormányzati ingatlan 150 millió forintért történt eladása a kft.-nek, törölje a cég tulajdonjogát, és állítsa helyre az eredeti állapotot, azaz legyen újra a kerületi önkormányzaté az Andrássy út 47.

Az ügyészség szerint sérült a közérdek, az ingatlan eladásakor az önkormányzat jogszabályt szegett, sérültek a nyilvánossággal, átláthatósággal kapcsolatos garanciális jogok, szabálytalan volt, hogy pályáztatás nélkül értékesítették a nagy értékű ingatlant és az árképzés is kifogásolható. Az alperesek szerint ugyanakkor nem történt jogszabálysértés, az adásvétel törvényes volt.

Az eljárás során az alperesek többek között azzal érveltek, hogy az ingatlant lakottan vásárolta meg a kft., és az épület szociális bérlakásaiban élők, illetve ott üzleteket működtető vállalkozók jelentős anyagi igényeket támasztanak a tulajdonossal szemben a kiköltözés feltételéül. További jelentős terheket ró az új tulajdonosra a műemléki jellegű épület felújítása.

A VI. kerületi ingatlanokkal kapcsolatban nyomozás is folyik, melyet tavaly nyáron vett át a Központi Nyomozó Főügyészség a rendőrségtől.

Cikkajánló:

$$2575$$

$$2574$$

$$2573$$