Építőipari Nívódíj a debreceni Auguszta központnak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Építőipari Nívódíjat kapott a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum (DEOEC) Auguszta központjának épületegyüttese; a díjat tanúsító emléktáblát kedden leplezték le az egészségügyi intézmény falán.

Édes István professzor, a központ igazgatója emlékezetett rá, hogy az Auguszta program volt az I. Nemzeti Fejlesztési Terv legnagyobb hazai egészségügyi beruházása, ami európai uniós forrásból készült el.

A népegészségügyi szempontból fontos betegségekkel foglalkozó onkológiai és kardiovaszkuláris központ mintegy 13 milliárd forintos beruházásból valósult meg - tette hozzá a professzor megjegyezve: ma már az Észak-alföldi és az Észak-magyarországi régió teljes körű progresszív betegellátási igényét elégíti ki a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos megbetegedések területén.

Somogyi László, az Építőipari Mesterdíj Alapítvány nívódíj bizottságának elnöke szerint "Debrecen szakmai közössége példakép lehet az ország egész területén". Emlékeztetett rá, hogy néhány év alatt már az ötödik építőipari nívódíjat - a szakma legrangosabb elismerését - adják át a cívis városban.

A szakember ugyanakkor megjegyezte: "jó házat, szép házat, jól funkcionáló házat csak ott lehet építeni, ahol a beruházó megfelelő követelményeket támaszt. Itt ez történt".

Az építési-rekonstrukciós munkákat a HUNÉP Universal Zrt. és a Magyar Építő Zrt. konzorciumban végezte 2005. szeptember 29. és 2007. október 31. között.

Cikkajánló:

$$2577$$

$$2576$$

$$2575$$