Jövőre nyit a Tópark

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkészült a Tópark ingatlan-beruházás első ütemének épület-szerkezete, a bérlők egy év múlva költözhetnek a 138 millió euróba kerülő, irodákat, kereskedelmi létesítményeket és lakásokat magába foglaló 200 ezer négyzetméternyi objektumba - közölte a fejlesztő Walker and Williams Investment Group az MTI-vel szerdán.

A 200 ezer négyzetméterből 93 ezer adható bérbe irodának, illetve üzlethelyiségnek, további 11 ezer négyzetméteren pedig 150 bérapartmant alakítanak ki. Gyóni Marianna, a fejlesztő cég pr igazgató-helyettese az irodák bérleti díját 10,9 euróban jelölte meg, havonta és négyzetméterenként. Az üzletek fajlagos bérleti díja 25, míg a lakásoké 10 eurótól indul.

Az irodák 47 százaléka talált eddig bérlőre, de az ügyfelek nevét csak később hozza nyilvánosságra a fejlesztő. Annyit azonban közölt, hogy kereskedelmi, egészségügyi és pénzügyi szolgáltató cég is található közöttük. A lakásokat az irodát bérlők veszik igénybe a vezetőik számára.

Az üzletek a Párizsi utcának nevezett területen helyezkednek el. Ez egy párszáz méteres lefedett belvárosi utcának felel meg. A bérlők között vannak  számítástechnikai eszközöket árusító, illetve éttermet és kávézót működtető cégek is.

A Budai Intermodális Központ építését már korábban bejelentette a fejlesztő. Ez egy új megálló lenne a győri vasútvonalon, amelyhez buszállomás és bevásárlóközpont is csatlakozna. Jelenleg a törökbálinti önkormányzat az uniós támogatás megszerzésén fáradozik, az építés maga másfél évig tart majd attól számítva, hogy a pénz rendelkezésre áll.

A 4,8 milliárd euró teljes fejlesztési értékű Tópark beruházás várhatóan 2020-ra valósul meg az M7-es, az M0-ás és az M1-es autópálya közötti területen. A második ütemben - várhatóan jövő évi indulással - épül meg Magyarország legnagyobb bevásárló- és szórakoztatóközpontja, a Tópark Shopping Mall, nettó 89 ezer négyzetméter bérbe adható területet kínálva. A tervek között szerepel egy kiállítási központ felépítése is.

Cikkajánló:

$$2582$$

$$2581$$

$$2580$$