Nyílt nap a 4-es metró két épülő állomásán

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Nyílt napot tart vasárnap a DBR Metró Projekt Igazgatóság, amelynek során a 4-es metró két épülő állomását is megtekinthetik az érdeklődők - közölte az igazgatóság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint az egész napos rendezvény szakmai kiállítással veszi kezdetét, előadásokkal folytatódik, majd az idén is kinyílnak a kapuk a fővárosiak előtt két épülő metróállomáson.

Az érdeklődők a Móricz Zsigmond körtéri és a Keleti pályaudvari megállókat kereshetik fel vasárnap. A programra a www.metro4.hu oldalon lehet regisztrálni.

A DBR közlése szerint a rendezvények legfontosabb célja, hogy "testközelből mutassák meg a budapestieknek, hol tart valójában a metróépítés. A Móricz Zsigmond körtéri megálló ideális terepet kínál ehhez, hiszen az állomás szerkezete elkészült".

A másik helyszín, a Keleti pályaudvari megálló lesz a 4-es metró első szakaszának ideiglenes végállomása, ide érkeznek meg néhány hónap múlva az alagútépítő pajzsok. Már ez a megálló is csaknem szerkezetkész állapotban van - olvasható a közleményben.

A programok zárásaként a látogatók egy jótékonysági színházi előadáson, illetve koncerten is részt vehetnek,  több mint húsz méter mélyen.

Cikkajánló:

$$2597$$

$$2596$$

$$2595$$