Harmadát már kiadták a Váci1 üzletháznak

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A közelmúltig a tőzsdének helyet adó, majd Váci1 üzletház nevű épület 11 ezer négyzetméternyi bérbe adható területének harmadát már kiadta a fejlesztő ORCO Property Group, az év végére a bérbe adott hányad elérheti a 80 százalékot - közölte a fejlesztő az MTI-vel.

A 61 millió eurós fejlesztés végén, jövő tavasszal, az épület közép- és felső-közép kategóriás márkák üzletévé válik. A tervező francia Christian Biecher a világ több pontján alakított át már patinás épületeket új funkcióra.

A bérleti díj 11-200 euró között változik - havonta és négyzetméterenként. A fejlesztő a beruházás negyedét állja saját tőkével, a nagyobb hányad bankhitel.

Kalapács Kornél, a luxemburgi bejegyzésű Orco Property Group magyarországi vezetője decemberben azt nyilatkozta, hogy az építés folytatódhat, mert a fejlesztő fél év felfüggesztés után megállapodott a Unicredit Bankkal a megvalósításhoz szükséges 46 millió eurós hitelről. Az Orco másik, már befejezett budapesti projektjét a Párizsi Nagyáruházat is a Unicredit Bank finanszírozta mintegy 17 millió euróval. A harmadik budapesti beruházásuk, a Szervita téri parkolóház átépítése azonban 2011-ig biztosan nem kezdődik el.

Cikkajánló:

$$2601$$

$$2600$$

$$2599$$