Ősszel kezdődhet a Syma kongresszusi központ építése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A tervezettnél később, szeptemberben kezdődhet meg a Syma új kongresszusi központjának építése - írja a Napi Gazdaság a csütörtöki lapszámában Szántó Andrásra, a Syma+SD Kft. ügyvezetőjére hivatkozva.

A késedelem oka az, hogy a finanszírozási kérdések rendezése a tervezettnél több időt vett igénybe.

A Magyar Fejlesztési Bank már befogadta a társaság hitelkérelmét, jelenleg a vissza nem vonható banki ajánlatot várja a Syma. Annak megérkezését követően írhatják alá a hitelszerződést és kezdhetik meg az építkezést. Amennyiben a kongresszusi központ fejlesztését őszig meg tudja kezdeni a társaság, a korábban tervezett 2011 végi befejezés is tarthatónak látszik.

A központ C és B csarnokának átépítése és felújítása során egy 1500 fős, nemzetközi szintű, szekciótermekre osztható konferenciatermet alakítanak ki.

A fejlesztés során át kell helyezni a Puskás Ferenc Stadion belső útját, le kell bontani a Körcsarnokot. Ugyanakkor az építkezéssel párhuzamosan biztosítani kell a meglévő Syma rendezvényközpont, illetve a környék rendezvényeinek zavartalan lebonyolításához szükséges feltételeket.

Az új létesítményben 24 szekciótermet alakítanak ki. Az ügyvezető szerint komoly nemzetközi érdeklődés tapasztalható a kongresszusi központ szolgáltatásai iránt, azonban az építkezés megkezdéséig nem vesznek fel megrendelést erre az új egységre.

A kongresszusi központ építéséhez a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség turisztikai attrakciófejlesztési kiírásán 950 millió forintos vissza nem térítendő uniós támogatást nyert el a Syma, az erről szóló értesítést a napokban kapta kézhez a társaság - mondta Szántó András. Az 5,8 milliárd forint értékű beruházással épülő, 4300 fős befogadóképességű, 21 ezer négyzetméteres kongresszusi központtal a Syma Sport- és Rendezvényközpont összterülete 51 ezer négyzetméterre bővül.

Cikkajánló:

$$2602$$

$$2601$$

$$2600$$