Folytatódhat a Sió Pláza építése

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Másfél éves szünet után folytatódhat a Sió Pláza építése, miután a projektet jegyző Sió Ingatlan Invest Kft., valamint a projektet finanszírozó Erste Bank Hungary Nyrt. megállapodást kötött egymással, és a bank leányvállalatának, az Erste Ingatlan Kft.-nek tulajdonába kerül a projekttársaság.

Erről Kiss Balázs, a Sió Ingatlan Invest Kft. projektmenedzsere tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. A beruházás folytatásához szükséges szerződéseket Siófok önkormányzata és a projektben partner Balaton Coop Zrt. is aláírta. A kivitelezés a munkaterület előkészítésével, valamint a projekt generálkivitelezőjével történő megállapodás után, az eredeti terveknek megfelelően haladhat tovább. Az új tulajdonos a lakosságot érintő kérdések megtárgyalására lakossági fórumot kíván összehívni a közeljövőben.

Az eredetileg 4,2 milliárd forintos költségvetésű, a Sió Ingatlan Invest Kft. és a Balaton Coop Zrt. közös beruházásában tervezett Sió Pláza megépítéséhez már tavaly előtt lebontották a régi üzletközpontot, de a Siófok főterén egy mélygarázs megépítését is magába foglaló beruházás megvalósításába beleszólt a gazdasági válság. A közel egy milliárd forintos hitellel megkezdett építkezés elakadása óta csúfítja a balatoni város központját.

Cikkajánló:

$$2609$$

$$2608$$

$$2607$$