Meghirdették a leendő győri nagyberuházás területét

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Értékesíti a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (NVT) az állami tulajdonban és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében lévő, Győr keleti részén található honvédségi ingatlan-együttest, amelynek területén ipari övezet jöhet majd létre - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) az MTI-vel csütörtökön.

Az MNV Zrt. közleményében rámutatott: az értékesítésre nyilvános pályázat útján, az érvényes értékbecslési szakvélemény alapján elfogadott forgalmi érték figyelembe vételével kerülhet majd sor, a fölhivatali eljárás befejezését követően.

A társaság emlékeztetett: Győr Megyei Jogú Város Önkormányzatának közgyűlése az idén februárban határozatban támogatta a terület belterületbe vonását és ipari övezetbe sorolását, amelyen egy logisztikai feldolgozóipari parkot hozhatnak létre.

A döntés hátteréhez tartozik, hogy a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség Győr környezetében nemzetgazdasági szempontból kiemelkedő jelentőségű feldolgozóipari beruházás megvalósításához keresett alkalmas területet. Ennek eredményeként merült fel a honvédség vagyonkezelésében lévő gyakorlótér értékesítése - mutatott rá közleményében az MNV.

Cikkajánló:

$$2607$$

$$2606$$

$$2605$$