Építkezési alvállalkozók demonstráltak Angyalföldön

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Összesen mintegy 200 millió forinttal tartozik egy még el sem készült társasház építési fővállalkozója az alvállalkozóknak; a helyszínen, a XIII. kerületi Dolmány utca és Reitter Ferenc utca sarkán kedden mintegy 25-30 alvállalkozó demonstrált.

Molnár Judit, az egyik alvállalkozó, az Avila-Team Kft. képviselője az MTI-nek elmondta: a fővállalkozó Majoros Ép Trade Kft. tulajdonosát másfél hónapja nem tudják elérni sem telefonon, sem máshogy. A munkálatok mindenesetre elkészültek, azokat a tulajdonos Majoros István átvette minőségi és mennyiségi kifogás nélkül - tette hozzá.

Az alvállalkozók Majoros Istvánt, a Majoros Ép Trade Kft. ügyvezetőjét már feljelentették a XIII. kerületi rendőrségen. Ezenkívül írtak egy levelet a Banco Popolare banknak, hogy ne finanszírozza tovább a befektető, az olasz érdekeltségű Domo Cassa Kft.-t a nyomozás lezárásáig. Írásban kérték továbbá a XIII. kerületi önkormányzat építésügyi osztályát, hogy ne adjanak ki használatbavételi engedélyt az ingatlanra, mert a vállalkozókat nem fizették ki. 

Perini Guiseppe, a Domo Cassa Kft. ügyvezetője az MTI-nek azt mondta, hogy az ügyet teljesen érthetetlennek tartja, mivel Olaszországban tízéves gyakorlata van az építőiparban, de ilyesmivel még nem találkozott, mint most, Magyarországon. Rendkívül kellemetlennek nevezte a helyzetet, és elmondta, hogy a Domo Cassa számára a Banco Poplare már fizetett és a Domo Cassával, mint befektetővel szerződéses kapcsolatban álló két Kft. részére a Domo Cassa is fizetett már.

Perini Guiseppe a rendőrségen már napokkal ezelőtt megtette a feljelentést az ügyben.

Cikkajánló:

$$2635$$

$$2634$$

$$2633$$