Autóipari kompetencia központ épül a győri ipari parkban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A jelenlegi infrastruktúrát megduplázva autóipari technológia kompetencia központtal bővül a győri ipari parkban működő Innonet Innovációs és Technológiai Központ. A fél milliárd forintos beruházást a Nyugat-dunántúli Operatív Program 400 millió forinttal támogatja.

Az Innonet a fejlesztés első ütemének megvalósítására nyerte a vissza nem térítendő támogatást - mondta az Innonet Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója kedden az MTI-nek.

Budavári László ismertetése szerint a terület vásárláshoz szükséges tőkeemelést a két meghatározó tulajdonos, a 85 százalékos üzletrésszel rendelkező győri önkormányzat és a 15 százalékban tulajdonos Győr-Moson-Sopron megyei Kereskedelmi és Iparkamara biztosította. A kisebbségi tulajdonos Universitas-Győr Alapítvány egyetemi hátterével, a Magyar Innovációs Szövetség pedig széleskörű kapcsolatrendszerével támogatta a projektet.

A most épülő 1.600 négyzetméteres létesítményben irodák, tárgyalók, raktárak, közös kiszolgálóhelyek kapnak helyet. Az épület fűtését és légkondicionálását geotermikus energiával oldják meg. A kivitelezők október végére készülnek el a munkával.

A kompetencia központ irodáinak leendő bérlői az infrastrukturális szolgáltatásokat ingyen vehetik igénybe, az Innonet menedzsmentje pedig széleskörű szakmai tanácsadással áll majd rendelkezésükre. Arra törekednek, hogy erősítsék a tudomány és a gazdaság közötti kapcsolatot és elősegítsék a kutatás-fejlesztés eredményeinek átültetését a gyakorlatba. A fejlesztés folytatásaként kisvállalkozói műhelyek létesítését is tervezik a beruházás második ütemében.

Budavári László elmondta, hogy az Innonet inkubátorházat éppen tíz évvel ezelőtt adták át, döntően innovatív kisvállalkozások, műszaki fejlesztéssel foglalkozó és tanácsadó cégek élnek az intézmény nyújtotta lehetőségekkel.

Cikkajánló:

$$2649$$

$$2648$$

$$2647$$