Elkészült a Napfényfürdő Aquapolis második üteme

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Elkészült a szegedi Napfényfürdő Aquapolis második üteme, szerdán átadták ország legnagyobb, 30 ezer négyzetméteres alapterületű éves üzemeltetésű fürdőjének szabadtéri medencéit, s már üzemel a gyógyászati részleg is.

A fejlesztés újabb lendületet adhat Szeged dinamikusan bővülő idegenforgalmának – mondta az átadáson Botka László (MSZP) polgármester.

A mintegy 8 milliárd forintos összértékű fürdőfejlesztésre az önkormányzat, a legnagyobb hazai tulajdonú szállodalánccal, a Hunguest Hotels Zrt.-vel közös vállalkozást hozott létre. A projektcég, melyben a város a 80 százalékos tulajdonos 3 milliárd forintos támogatást nyert a turisztikai beruházásra – emlékeztetett a politikus.

A fürdőberuházás most átadott befejező ütemében új nyári bejáratat és öltözőépületet alakítottak ki, 230 nyitott és 30 zárt parkoló épült, és elkészült egy zárt folyosó, amely összeköti a parkosított területet a fürdő központi épületével. Az 1930-ban épült és az elmúlt hónapok során felújított szabadtéri medencék szolgáltatásait a vendégek változatlanul kedvezményes áron vehetik igénybe – közölte Botka László.

A nyáron nyitott, télen túlnyomásos sátorral fedett medencék részben továbbra a gyerekek úszásoktatását szolgálják majd, ezeket a város oktatási intézményei továbbra is ingyenesen vehetik igénybe erre a célra. A 3,5 hektáros területen felépített fürdő üzemeltetői évente legalább 400 ezer vendégre számítanak.

A 4,5 ezer négyzetméteres vízfelületű fürdőben a hagyományos szolgáltatások mellett családi wellness részleg, a szegedi termálvizet használó gyógyászati részleg, és egy csendes relaxációs zóna is várja a vendégeket. A fürdőben csúszdapark is épült, tizenhárom, összesen ezer méter hosszúságú csúszdával, köztük a 30 méteres toronyból induló 272 méter hosszú, zárt óriáscsúszdával, amely Európa egész évben üzemelő vízi testcsúszdái között a leghosszabb.

Cikkajánló:

$$2653$$

$$2652$$

$$2651$$