Ismét London a világ legdrágább irodapiaca

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Továbbra is a londoni West End a világ legdrágább irodapiaca - derül ki a CB Richard Ellis (CBRE) legfrissebb kutatásából. Hong Kong üzleti negyede a második helyre került megelőzve Tokió belső kerületeit. Mumbai a negyedik, Moszkva az ötödik a sorban, Budapest nem került be a 176 irodapiacot vizsgáló kutatás első 50 legdrágább városa közé.

London belvárosában a bérleti díj éves átlagban 1458 euró négyzetméterenként. bérleti díjjal.

Az árfolyamok mozgása nagy szerepet játszik a TOP10 irodapiac sorrendjének alakulásában is, bár a legdrágábbak klubja (London, Hong Kong és Tokió) változatlan.

A jelentésből az is kiderül, hogy egy év alatt a globális irodabérleti díjak elérték mélypontjukat, átlagosan 4,6 százalékot esve a március 31-én végződőtt pénzügyi évben. A nagyobb piacok jelentősebb, 6,4 százalékos csökkenést mutattak a bérleti díjak tekintetében - a vizsgált 176 városból 133-ban lettek olcsóbbak az irodák, ráadásul 33 piac esetében egyenesen kétszámjegyű a változás, 53 piacon viszont nőttek a díjak. Az EMEA-régió (Európa, Közel-Kelet és Afrika) 29 irodapiaccal képviselteti magát az első 50 város között.

Az EMEA-régió egészét tekintve a bérleti díjak 6,2 százalékkal voltak alacsonyabbak az egy évvel korábbi szintjüknél, a legnagyobb esés Moszkvában (-26,5 százalék), Dublinban (-24,6 százalék) és Abu Dhabiban (-23,7 százalék) volt. A régió 57 városából 44-ben lettek olcsóbbak az irodák.

Cikkajánló:

$$2661$$

$$2660$$

$$2659$$