Kiugrás az amerikai lakóingatlan eladásban

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

A vártnál lényegesen nagyobb mértékben, közel két éve legmagasabb szintre nőtt az új amerikai lakóingatlanok áprilisi értékesítése - az amerikai kereskedelmi minisztérium szerdán közölt adata szerint.

Az áprilisi eladás 14,8 százalékkal éves szinten 504 ezerre bővült, ami 2008 májusa óta a legmagasabb. A szakértők jóval szerényebb, 3,4 százalékos növekedésre számítottak.

Áprilisban már a második egymást követő hónapban nőtt az új amerikai lakóingatlanok értékesítése, miután márciusban 29,9 százalékkal emelkedett.

A szakértők elsősorban arra vezetik vissza az eladások növekedését, hogy a kormány adókedvezményekkel támogatja a lakásvásárlást. Ez az állami program azonban április végén kifutott. Emiatt a májusi eladások növekedésének a mérséklődésére számítanak a szakértők, akik szerint azonban az év végéig biztosan tovább bővül az értékesítés a gazdaság élénkülésére, és a foglalkoztatottak számának a növekedésére.

Az új lakóingatlanok átlagára 9,7 százalékkal 198.400 dollárra csökkent márciushoz képest, ami 2003 decembere óta a legalacsonyabb. Éves szinten a lakóingatlanok ára 9,5 százalékkal csökkent.

Cikkajánló:

$$2671$$

$$2670$$

$$2669$$