Európa első üzleti és élményparkja Mogyoródon

Ez a cikk elmúlt egy éves, így elavult lehet.

Csaknem 3 milliárd forintos beruházással, 65 ezer négyzetméteren - amelyből 9.400 fedett - megnyitotta kapuit az UniverZoo Üzleti és Élménypark - mondta Váraljai Péter, a beruházó UniZoo Kft. ügyvezető igazgatója, az UniverZoo ötletgazdája szombati sajtótájékoztatóján Mogyoródon.

Váraljai Péter felhívta a figyelmet arra, hogy a főként állat-egészségügyi termékek forgalmazásáról ismert Anivet Kft. áruháza máris a mogyoródi UniverZoo-ba költözött, de bérelt már ki helyiséget például a Magyar Állatorvosi Kamara is.

A parkban konferenciákat, kiállításokat, állatbemutatókat is lehet szervezni, illetve egy szolgáltató központ keretében 24 órás állatkórház, állatpatika és állatkozmetika is működik majd - részletezte az ügyvezető igazgató.

Szándékaik szerint a komplexumban minden az állatok körül forog majd, lesz itt  ismeretterjesztés a nevelési és oktatási intézmények számára, továbbá étterem és kávézó (finomságokkal a kutyáknak is). Az UniverZoo-ba várnak még bérlőket.

A csaknem 3 milliárd forintos beruházáshoz a két befektető - az Anivet Kft. és egy amerikai magánszemély, Holló János - 7,55 millió euró banki hitelt vett fel 20 évre, az amerikai fél az önrész 15 százalékával járult hozzá az üzlethez. A beruházó UniZoo Kft.-ben Holló János 15 százalékos tulajdonos, s a cégben 85 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik az Anivet Kft. - mondta Váraljai Péter az MTI érdeklődésére.

Váraljai Péter a csaknem 30 éves múltra visszatekintő Anivet Kft. ügyvezetői posztját is betölti, de mint mondta, mostantól még hangsúlyosabban az UniverZoo-val kíván foglalkozni, az Anivet Kft. vezetését így június 1-jétől átadja kiszemelt utódjának, Kovács Zoltánnak, aki szintén régóta az Anivet-nél dolgozik.

Az Anivet Kft. árbevétele évek óta 2,5 milliárd forint körüli - 200-300 milliós ingadozásokkal -, ebből 1,5 milliárdot tesznek ki az állategészségügyi termékek. Az állat-egészségügyi piac nagysága Magyarországon hozzávetőleg 14-20 milliárd forint.

Cikkajánló:

$$2678$$

$$2676$$

$$2675$$